Verwijder achtergrond
  • Home
  • Press room
  • ING België opnieuw huisbankier van de Vlaamse overheid voor de periode 2016 - 2020

ING België opnieuw huisbankier van de Vlaamse overheid voor de periode 2016 - 2020

Deze ochtend ondertekenden Minister Annemie Turtelboom, Vlaams Minister van Financiën, Begroting en Energie, en Rik Vandenberghe, CEO van ING België, de hernieuwing van het contract van ING België als huisbankier van de Vlaamse overheid en haar 60-tal agentschappen.

Eind 2011 werd ING België voor het eerst verkozen als huisbankier van de Vlaamse overheid, voor een periode van vier jaar, na een openbare aanbesteding waarop meerdere banken intekenden. In 2015 werd een nieuwe openbare aanbesteding uitgeschreven voor de periode 2016-2020, waarbij ING België opnieuw verkozen werd als huisbankier.

De samenwerking  heeft betrekking op zowel  de Vlaamse ministeries als  de bijna 60 agentschappen van de Vlaamse overheid (o.a. De Lijn, VRT, Sport Vlaanderen, VDAB, UZ Gent, FIT, …) Hierbij  neemt ING België zowel alle bancaire operaties voor haar rekening alsook het beheer van de korte termijndeposito’s, de korte termijnontleningen en het ter beschikking stellen van eventuele bankwaarborgen.

Minister Turtelboom:  “De verlenging van het kassierscontract is een bevestiging van de goede samenwerking tussen de Vlaamse overheid en ING België. Zij kwamen als beste kandidaat uit de selecties. Daarom zetten we de coöperatie vandaag graag verder door de ondertekening van het contract.”

Rik Vandenberghe, CEO ING België, voegt hieraan toe: “We zijn erg verheugd met de herverkiezing als huisbankier van de Vlaamse overheid en haar agentschappen. De voorbije jaren bouwden ING België en de Vlaamse overheid een uitstekende relatie op en we willen deze succesvolle samenwerking verder versterken om onze rol in de maatschappij te blijven vervullen.

Bovendien kadert het contract ook volledig binnen onze Think Forward strategie, waarbij wij onze cliënten, waaronder dus ook onze cliënten uit de Public Sector en Social Profit zoals de Vlaamse overheid, helpen om steeds een stap voor te blijven in het realiseren van hun missie”

***

Voor meer informatie:
Persdienst ING België:+ 32 2 547 24 84 of pressoffice@ing.be
Volg ons op Twitter: @INGBelgieNews en @INGBelgiqueNews

Follow ING on