Verwijder achtergrond

Profiel en fast facts

ING is de eerste universele directe bank van België.

Terug naar boven

ING België biedt alle cliëntensegmenten een breed assortiment financiële producten en diensten aan via het distributiekanaal van hun keuze (mobiel of op internet, via de telefoon, of in het kantoor).
ING België richt zich tot alle cliëntensegmenten: Retail en Private Banking, kleine en middelgrote ondernemingen, Institutionelen en grote ondernemingen.

Haar producten- en dienstenaanbod weerspiegelt onze kernactiviteiten: Retail en Private Banking, Corporate en Institutional Banking, Fnancial Markets, Investment Banking, Vermogensbeheer en Verzekeringen (leven en niet-leven).

ING België heeft haar positionering in het Retailsegment met succes gewijzigd. ING België is nu de eerste universele directe bank in België. Deze strategische verschuiving beantwoordt volledig aan de behoefte van de cliënt aan eenvoud en gemak. ING België is de enige Belgische bank die een sterk kantorennet combineert met een duidelijk onlineaanbod.

Het kantorennet bedient heel België en blijft essentieel in het scheppen van een nauwe relatie met de klant.

ING biedt daarnaast ook meer rechtstreekse kanalen aan, die klanten gebruiken voor hun courante zaken zoals de Self’Banks, Home’Bank, Phone’Bank en haar site www.ing.be. Hierdoor kunnen de traditionele kantoren zich toespitsen op het verstrekken van persoonlijk advies en de verkoop.

ING België trekt volledig de kaart van de directe bank en maakt van het internet een volwaardig verkoopkanaal. ING lanceert steeds meer onlineproducten, “eenvoudige” producten die de klant thuis via het internet of via de mobile app Smart Banking (beschikbaar op smartphone en tablet) kan bekijken en bestellen.

ING behoort tot de top drie op de Belgische private bankingmarkt. ING Private Banking België biedt advies en hulp op maat aan privépersonen en families met een roerend vermogen van minimaal één miljoen euro. Ons doel is hen te helpen bij de bescherming, de ontwikkeling en de overdracht van hun vermogen.

De sterke positie van ING België in de bedrijfswereld stoelt op een lange geschiedenis van nauwe banden met Belgische familiebedrijven. Naast een uitgebreid kantorennet biedt ING haar professionele cliënten een netwerk van business centers met relatiebeheerders. ING stemt haar dienstverlening af op de cliënt, met aangepaste producten en diensten voor middelgrote ondernemingen en institutionele cliënten (publieke sector, non-profit, enz.).

Multinationals en beursgenoteerde bedrijven worden bediend door het departement Commercial Banking. Dat werkt ook nauw samen met ING-bedrijfsentiteiten in andere landen – onder meer via grensoverschrijdende platformen – om de dienstverlening voor dit cliëntensegment te optimaliseren.

De overige ING-bedrijfsentiteiten in België zijn: Record Bank, ING Lease en ING Commercial Finance.

ING Groep – moedermaatschappij

Terug naar boven

ING België N.V is een dochtermaatschappij van INGGroep N.V. via ING Bank N.V. (www.ing.com).
ING is een wereldwijde financiële instelling van Nederlandse herkomst. Dehoofdzetel van ING Groep bevindt zich in Amsterdam, Nederland.

ING Groep levert diensten en producten op het gebied vanbankieren, beleggen, levensverzekeringen en pensioenen aan 47 miljoen klantenin meer dan 40 landen in Europa, Noord- en Latijns-Amerika, Azië en Australië.

De zowat 52.000 medewerkers van ING stellen alles in het werk om haarklanten te helpen met het beheer van hun financiële toekomst. Hierbij maakt INGgebruik van haarkennis en ervaring en haar wereldwijde omvang om tegemoet te komen aan dewensen van een brede klantengroep van particulieren, kleine en middelgrotebedrijven, grote ondernemingen, instellingen en overheden.

CEO en voorzitter: Ralph Hamers

Geconsolideerdebalansgegevens

Follow ING on